GABINET PSICOLÒGIC

Cel Obert ofereix un servei d’ajut psicològic especialment orientat als temes familiars en general, i d’infància i adolescència en particular. La nostra Entitat disposa d’un grup de psicòlegs especialitzats en aquesta temàtica.

 

TERAPIA EMDR

RE-PROCESSAMENT A TRAVÉS DE L’ESTIMULACIÓ CEREBRAL BILATERAL

EMDR son les sigles de dessensibilització i re-processament a través dels moviments oculars. Es tracta d’un abordatge psicoterapèutic en el tractament de diverses dificultats emocionals causades per experiències vitals viscudes com a traumàtiques.

Treballem sobre el record de la situació traumàtica, mitjançant l’estimulació bilateral del cervell, per tal de modificar les associacions establertes, i així crear noves respostes davant vivències que evoquen aquella situació. Així aconseguim que els records associats a l’escena que va causar el trauma, deixin de ser pertorbadors. L’estimulació bilateral, permet re-connectar al sistema les xarxes neuronals bloquejades per l’impacte emocional de la situació viscuda. La teràpia està avalada per l’Organització Mundial de la Salut, com a teràpia reconeguda pel tractament de l’estrès posttraumàtic.

L’aplicació d’aquest treball amb infants adoptats o en situació d’acolliment familiar permet plantejar una teràpia acotada en el temps i amb un elevat nivell d’efectivitat. Especialment adequat pel tractament i superació de les situacions traumàtiques viscudes en la infància, permet desbloquejos emocionals de vegades molt aferrats a la persona. Recolzem aquest treball d’estimulació cerebral amb un enfoc sistèmic, oferint estratègies a la família que reforcen l’acompanyament a l’infant  i l’efectivitat de la teràpia.

Malgrat ser una teràpia per qualsevol tipus de trastorn o de dificultat a nivell psicològic i emocional, està reconeguda per molts estudis como la teràpia més efectiva pel tractament del trastorn d’estrès posttraumàtic, tant en el treball amb nens com amb adults.

El mètode descobert i desenvolupat des de 1987 per la Dra. Francine Shapiro, consisteix en utilitzar l’estimulació bilateral en un protocol especial relacionat amb les situacions traumàtiques, que desencadena la dessensibilització i el conseqüent re-processament d’aquestes, acompanyat de la desaparició de la simptomatologia. L’estimulació bilateral, permet obrir noves xarxes cerebrals i desbloquejar, així, experiències emmagatzemades que provoquen conductes que es repeteixen de manera inconscient.