FAMÍLIES COL·LABORADORES

Programa d’estada en família col•laboradora
Aquest programa ofereix a un infant o adolescent, la possibilitat de viure una nova relació en un nucli petit, com és la família, durant els caps de setmana i períodes de vacances.

Qui pot ser família col•laboradora?
Aquelles famílies sense descendència o amb filles o fills grans.
Tanmateix, aquelles persones soles que se senten solidàries.

A quins infants podeu ajudar amb aquest programa?
Els infants que participen d’aquest programa són nens i nenes de més de nou anys i que viuen en centres residencials dependents de la Generalitat. La majoria fa molt temps que estan internats, i d’altres tenen necessitats educatives especials.
Molts d’aquests infants reben visites de les seves famílies d’origen, però, per diferents motius, romanen les vacances i caps de setmana en els centres.

Quina funció te la família col•laboradora?
La família que s’acull aquest programa, adquireix el comprimís de compartir la seva família i la seva llar durant els períodes acordats. Conviu amb l’infant i participa en el seu procés d’evolució personal, sempre en coordinació amb el centre on viu.

Quina ajuda rep la família col•laboradora?
Durant tot el temps de col•laboració, la família pot comptar amb l’orientació i el suport dels professionals de l’Associació Cel Obert, entitat autoritzada per la Generalitat de Catalunya per portar a terme aquest programa i que te una llarga experiència en el món de la infància i, molt especialment, en el de l’acolliment

Vols ser una família col·laboradora i ajudar un infant?
Truca’ns i informa’t

Altres col.laboracions
Cel Obert ha gestionat el Servei de Famílies Col·laboradores (SFC) de l’Ajuntament de Barcelona posant en contacte famílies que no poden atendre els seus infants puntualment per diferents circumstàncies (motius de salut, conciliació de la vida familiar i laboral…), amb persones o famílies voluntàries que poden i volen ajudar a complementar aquest temps d’atenció als menors.